پخش بار سیستم قدرت به روش نیتوتن-رافسون و گوس-سایدل
- Details
- Written by مهدی احمدی ;-)
- Category: پروژه matlab
- Last Updated: 17 June 2017
- Hits: 10084

سيستمهاي قدرت عموما به صورت سه فاز متعادل و در شرايط سينوسي ماندگار مورد بهره برداري قرار مي گيرند. در چنين سيستمي اطلاع از ميزان توان عبوري از خطوط، همچنين ولتاژ در شينه هاي مختلف سيستم براي بهره برداران از شبكه قدرت از اهميت ويژهاي برخوردار است. خصوصا زماني كه سيستم در اثر عواملي چون نصب نيروگاههاي جديد، رشد بار و يا نصب خطوط انتقال جديد دستخوش تغييرات شده باشد. هدف از انجام مطالعات پخش بار، آگاهي از نحوه توزيع توانهاي توليدي بر روي خطوط شبكه و تعيين ولتاژ باسها و غيره ميباشد. دربررسی سیستمهای قدرت، به مطالعه و تجزیهوتحلیل سیستم که با هدف تعیین پارامترهای مهم سیستم در شرایط نرمال یا اضطراری انجام میشود پخش بار میگویند. پارامترهای مورد مطالعهٔ پخش بار شامل مواردی مانند ولتاژها، جریانها، توانهای اکتیو و راکتیو، تلفات توان، تبادل توان بین سامانههای قدرت مختلف، موازنهٔ تولید و مصرف در سامانه، توانهای انتقالی، محاسبهٔ توانهای راکتیو مورد نیاز سیستم و دیگر مشخصههایی که میتوان با استفاده از محاسبهٔ جریان و ولتاژ در بخشهای مختلف سامانه بررسی کرد میشود. در محاسبات پخش بار معمولاً از روش ولتاژ گره که در بسیاری از تجزیه و تحلیلهای سیستم قدرت مناسبترین روش است استفاده میشود؛ استفاده از این روش به مجموعهای از معادلات جبری مختلط بر حسب جریان گرهها میانجامد که در صورت دانستن جریانها میتوان این معادلات را برای بدستآوردن ولتاژ گرهها حل کرد. با توجه به اینکه در سیستم قدرت ترجیحاً به جای جریان، توانها معلوم فرض میشوند، به معادلات حاصل که بر حسب توان هستند، معادلات پخش توان میگویند. از آنجایی که این معادلات غیرخطیاند باید آنها را با روشهای عددی و مبتنی بر تکرار حل کرد.دو روش متداول برای حل این معادلات روشهای گوس-سایدل و نیوتون-رافسون هستند.مطالعات بخش بار استخوانبندی اصلی تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمهای قدرت هستند و انجام آنها برای بهرهبرداری و برنامهریزی زمانبندی اقتصادی بین شرکتهای برق ضروری است. همچنین تجزیه و تحلیل پخش بار پیشزمینهٔ مطالعات پایداری گذرا و واحتمال وقوع حوادث در شبکه است.
کنترلر دما و رطوبت صنعتی همراه با GSM
- Details
- Written by مهدی احمدی ;-)
- Category: ارتباطی
- Last Updated: 21 May 2018
- Hits: 4867

در این پروژه با استفاده از سنسور DHT22 و ماژول SIM800 و یک ATMEGA128 مقادیر دما و رطوبت را با ارسال SMS درخواست به سیم کارت متصل به دستگاه با یک SMS دریافت خواهیم کرد و علاوه بر این با تعیین ست پوینت دما و رطوبت میتوان با استفاده از دو عدد رله به طور اتوماتیک دمای محیط را کنترل نمود.در واقع یک رله در صورت عبور از مقدار ماکزیمم دما فعال میگردد و در صورت کاهش و عبور از مقدار مینیمم خاموش خواهد شد رله دوم برای کنترل رطوبت نیز به همین شکل عمل میکند.ست پوینت دما و رطوبت هم از طریق SMS و هم از طریق کیپد روی دستگاه قابل تغیر میباشند.
دوربین وای فای با ESP8266
- Details
- Written by مهدی احمدی ;-)
- Category: esp8266
- Last Updated: 17 May 2018
- Hits: 8983

ماژول ESP8266 یک ماژول قدرتمند و همه کاره در زمینه ی IOT است که در سالهای اخیر کاربردهای گسترده ای در اینترنت اشیا پیدا کرده و تنها نقطه ضعف این ماژول مصرف بالای ماژول در حدود 100 میلی آمپر و امکانات کم ماژول در حالت اسلیپ است که احتمالا در ورژنهای بعدی توسط سازنده مورد توجه قرار خواهد گرفت.در این پروژه سعی کرده ایم تا یک ماژول کاربردی شبیه به نود ام سیو NodeMCU طراحی کنیم و با اتصال یک دوربین سریال دیتاهای دوربین را به صورت عکس در یک مموری کارت SD Memory Card ذخیره و از طریق WIFI به دستگاه تلفن و یا کامپیوتر انتقال میدهیم.
ربات مسیر یاب 16 سنسوره AVR (ورژن 4 )
- Details
- Written by مهدی احمدی ;-)
- Category: روباتیک
- Last Updated: 02 September 2017
- Hits: 6198

با توجه به در خواست کاربران برای کاهش تعداد سنسور های ربات 24 سنسوره اقدام به طراحی ربات 16 سنسوره با برنامه جدید و کاملتر در دو ورژن pid وساده کردیم .در این ربات علاوه بر تغیرات سخت افزاری و کاهش تعداد سنسورها برنامه ربات به صورت pid نیز اضافه شده.شما با دانلود سورسهای برنامه میتوانید با نحوره ی برنامه نویسی pid برای رباتهای مسیر یاب آشنا شوید.و همچنین با افزوده شدن راهنمای ساخت ربات به صورت pdf به راحتی میتوانید ربات را منتاژ و عیب یابی کنید.دربرنامه ربات قابلیت عبور از لوپ و INVERT و زیگ زاگ و بریدگی هم وجود دارد که برنامه کامل آنرا میتوانید در پوشه دانلودی مشاهده کنید.
راه اندازی هم زمان دو ماژول mpu6050 با آردوینو و ذخیره خروجی در حافظه
- Details
- Written by شیما
- Category: آردوینو
- Last Updated: 09 August 2017
- Hits: 6158

در این آموزش نحوه ی اتصال دو سنسور MPU6050 به برد آردینو و نمایش همزمان خروجی آن ها روی سریال مانیتور و همچنین ذخیره ی این خروجی ها بر روی حافظه به منظور تحلیل داده ها توضیح داده می شود.
اینترنت اشیاء (IOT)
- Details
- Written by شیما
- Category: اینترنت اشیاء (IOT)
- Last Updated: 10 August 2017
- Hits: 3851

هر روزه وسایل جدیدی، به اینترنت متصل میشوند. ساعتهای هوشمند نمونهای از این وسایل محسوب میشوند. خودروها، سیستم روشنایی خانهها، یخچالها، چراغهای راهنمایی و رانندگی، همگی وسایلی هستند که به عنوان یک واحد مستقل به اینترنت افزوده میشوند. امروزه کامپیوترها، دیگر الزاماً به آن شکل سنتی که ما میشناسیم (صفحه کلید و کیس و مانیتور) نیستند. بلکه در قالب قطعات کوچک، میکروکنترلرها، تراشههای الکترونیکی و مودمها، در خانه و ابزارهای زندگی و محیط ما جاسازی شدهاند، بنابراین زمان آن رسیده است که اینترنت را بیش از آنکه بتوان اینترنتِ کامپیوترها دانست، باید اینترنت اشیا نامید.
ریموت کنترل چهار کاناله رادیویی کدلرن (لرنینگ)
- Details
- Written by شیما
- Category: ارتباطی
- Last Updated: 14 July 2017
- Hits: 12824

این دستگاه یک ریموت کنترلر 4 کاناله است، به این معنی که قادر به کنترل ۴ وسیله برقی از راه دور با استفاده از فرستنده ها و گیرنده های رادیویی می باشد.در این پروژه از ماژولهای گیرنده ی ask استفاده شده است که ماژولهایی برای دریافت و دیکد دیتاهای ارسال شده بر اساس مدولاسیون دامنه میباشند.مدولاتور های دامنه هم ازران هستند و هم کم مصرف ولی عیب اصلی آنها نویز شدید روی موج ارسالی است که عملا در فرکانسهای بالا این مدولاسیون کاربرد خود را از دست میدهد. امروزه ماژولهای ask که در بازه فرکانسی ۳۱۵ تا ۴۳۳ مگا هرتز دیتا ارسال میکنند بسیار پرکاربرد شده اند.ولی این کاربرد برای کنترل یک رله تا ۱۶ رله مناسب است و برای ارسال دیتا به دلیل خطای بالا و سرعت کم (به دلیل خطای بالا باید دیتاها را چند بار ارسال کرد و همین موضوع باعث کند شدن ارسال دیتا خواهد شد) مناسب است و در واقع کدها باید چندیدن بار ارسال و در سمت گیرنده چندیدن بار تایید شوند تا دیتای درست تشخیص داده شود که این روش بیشتر برای کنترل چند رله مناسب است و نه برای ارسال دیتاهای چندیدن بایتی.
پروتکل MQTT و اینترنت اشیاء (IOT)
- Details
- Written by شیما
- Category: الکترونیک دیجیتال
- Last Updated: 01 July 2017
- Hits: 4883

پس از سال ۲۰۰۰ که با فراگیر شدن اینترنت جهانی و مفهوم دهکده جهانی واژه اینترنت چیزها نیز مطرح شد که هدفش ایجاد یک سیستم یک پارچه با قابلیت کنترل از طریق شبکه بود.اما چالشهای اصلی این ایده شامل امنیت و پیچیدگی سطوح اجرای و بستر نامناسب (اینترنت بستر قابل اطمینانی از نظر اتصال پایدار نیست) و همچنین نبود یک سخت افزار قدرتمند و ارزان با ارتباطی دو طرفه و پایدار با مصرف انرژی پایین که از اهداف اصلی IOT است , مانع رسیدن به اهداف کامل این ایده شده است.در اینترنت اشیاء علاوه بر نگرانی های موجود در رابطه با حفظ حریم خصوصی , اینترنت اشیا از تکه تکه شدن پلت فرم و نداشتن استانداردهای فنی رنج می برد . یک وضعیت که در آن انواع دستگاههای اینترنت اشیا، از نظر هر دو تغییرات سخت افزاری و تفاوت در نرم افزار در حال اجرا بر روی آنها، باعث می شود کار توسعه برنامه های کاربردی که به طور مداوم بین اکوسیستم های مختلف فن آوری ناسازگار سخت شود.
دما سنج و فاصله سنج از راه دور
- Details
- Written by مهدی احمدی ;-)
- Category: انواع سنسور
- Last Updated: 05 August 2021
- Hits: 6441

در این پروژه با استفاده از یک MLX90615 برای اندازه گیری دما و یک سنسور srf05 برای اندازه گیری فاصله استفاده شده است.این گونه پروژه ها در خط تولید و اندازه گیری دما از راه دور بسیار کاربری است.در اینجا ما از ماژول GY-MCU90615 استفاده کرده ایم که از یک سنسور MLX90615 استفاده کرده است و با استفاده از یک پردازنده مقادیر i2c را به پورت سریال تبدیل کرده است تا دریافت مقادیر دما سادتر باشد.