چراغهاي راهنمايي در سال 1868 پيش از اختراع اتومبيل و در زماني که ترافيک شامل چهارپايان، واگن ها، کالسکه ها و عابران پياده ميشد، طراحي و در لندن نصب شد. اين چراغ از دو فانوس گازي قرمز به معناي توقف و سبز به معناي احتياط و توسط مهندس راه آهني به نام "J P Knight " ساخته شده بود. البته يک سال بعد در ژانويه 1969 اين چراغ راهنمايي گازي منفجر شد و مأمور پليسي را که مشغول روشن کردن آن بود، به شدت مجروح کرد. اما اولين چراغ راهنمايي نسل جديد که به چراغهاي راهنمايي امروزي شبيهتر است، بعد از اختراع اتومبيل و در شهر ديتوريت و به همت يک مأمور پليس راهنمايي و رانندگي ساخته شد. او اين چراغ را با الهام از چراغ کنترل خط ريل راه آهن که از گذشته به چراغهاي برقي خودکار مجهز شده بودند، طراحي کرد، اين چراغ با سه فانوس، قرمز، نارنجي و سبز از چراغهاي کنترل خطوط ريلي ساخته شد و در يک تقاطع در ديترويت نصب شد.
با آزمايش موفقيت آميز اين چراغ، ظرف کمتر از يکسال 15 تقاطع در اين شهر به چراغ راهنمايي مجهز شدند. از آن تاريخ به بعد پيشرفتهاي بسياري در حوزة طراحي و ساخت و مديريت چراغهاي راهنمايي به دست آمده است و امروزه چراغ راهنمايي به عنوان ابزار اصلي کنترل و مديريت تقاطعات مطرح هستند. در ايران هم اولين چراغهاي راهنمايي و رانندگي در سالهاي دهه 30 در تقاطعهاي سپه (امام خميني ره) ولي عصر، پل امير بهادر، باغ ملي، دروازه شميران، گمرك و اميريه نصب شد ولي قبل از نصب اين چراغها، چراغهاي راهنمايي به صورت كوله پشتي بودند كه داراي دو چراغ قرمز، سبز و كليدي در جهت خاموش و روشن كردن آنها بود، كوله پشتي در پشت مامور قرار ميگرفت و كليد آن روي سينه سمت چپ قرار داشت. بالاخره در سالهاي 39 و 40 تقاطع هاي شهر تهران به مرور به نسل جديد چراغهاي راهنمايي مجهز شدند. نسل اول چراغهاي راهنمايي و رانندگي که در شهر تهران نصب و راه اندازي شدند مجهز به فانوسهاي لامپي کوچک بودند که از ديد کافي به خصوص در ساعات مياني روز و در نور شديد آفتاب برخوردار نبود ضمن آنکه به دليل عدم طراحي مناسب سيستم برق رساني و استفاده از روش کابلکشي هوايي براي تأمين انرژي، درصد بروز اختلال در سيستم برق آنها بسيار بالا بوده و خاموشي مکرر چراغهاي راهنمايي در تقاطعات اجتناب ناپذير بود. کنترل اين نسل از چراغهاي راهنمايي به صورت غير خودکار و توسط مأموران پليس راهنمايي و رانندگي صورت مي پذيرفت و تنها معيار تصميم گيري آنها براي تغيير وضعيت چراغ ، مشاهداتشان از وضع ترافيک در تقاطع مربوطه بود. ميزان زمان سبز و قرمز نيز بسته به نظر همين مأموران پليس تعيين مي شد. تحول ديگر در طول اين دوران، راه اندازي چراغهاي راهنمايي و رانندگي زمان ثابت بود که در آنها مدت زمان فاز سبز و قرمز براي هريک از مسيرهاي منتهي به تقاطع از قبل تعيين ميشد و اين زمانبندي فارغ از تغييرات حجم ترافيک در ساعات مختلف شبانه روز به صورت يکسان اعمال ميشد. در سال 1371 با توجه به لزوم گسترش، بهينهسازي و ايجاد تحول در امر تجهيز تقاطعها به چراغهاي راهنمايي مبتني بر نگرش فني و مهندسي و مطابق با استانداردهاي روز دنيا و بهرهگيري از تکنولوژيهاي نوين و سازماندهي نظام مند حوزه نصب و راهاندازي و حوزه بهره برداري از چراغهاي راهنمايي، مسئوليت طراحي، نصب و راه اندازي چراغهاي راهنمايي و رانندگي سطح شهر تهران به عهدة شهرداري تهران گذاشته شد. چراغ راهنمای خورشیدی نسل جدید چراغ های راهنمایی امروزی است. انرژی برق مورد نیاز این چراغ توسط پنل های خورشیدی که بر روی آن قرار دارد تامین می شود. همچنین فناوری که در این وسیله استفاده شده این امکان را به وجود می آورد که رنگ های مختلف چراغ راهنمایی را تنها در یک چراغ نشان دهد.
ساخت چراغ راهنمايي هوشمند
روند كار مدار به شرح زير است
هدف من از طراحي اين مدار كم كردن ترافيك خيابان است كه امروزه به يك معظل بزرگ تبديل شده است. اين چراغ راهنمايي هوشمند برسر يك چهارراه قرار گرفته كه يك خيابان آن اصلي و خيابان ديگر فرعي است والويت عبور ماشين را به خيابان اصلي داده ايم. ويك سنسور كنار چراغ خيابان فرعي قرار داده ايم به اين شكل كه اگر از خيابان فرعي ماشين عبور نكند چراغ همچنان قرمز بماند تا خيابان اصلي كه قاعدتا داراي رفت و آمد بيشتري نسبت به خيابان فرعي است همچنان سبز بماند. درصورت وجود ماشين در خيابان فرعي سنسور يك پالس را به سنسور كنار چراغ خيابان اصلي مي فرستد واينبار بعداز پايان يافتن مدت زمان سبز بودن چراغ خيابان اصلي چراغ خيابان فرعي سبز شده وماشين ها اجازه عبور را دارند.
یکشنبه, 24 خرداد 1394 21:26
حداقل اشتراک
محتویات
زمان ایجاد
حجم فایل
تعداد دانلودها
یک ماهه (VIP)
برنامه+شماتیک
شنبه, 11 آذر 1391 10:20
74.96 KB
2
سه شنبه, 07 دی 1400 03:01
حداقل اشتراک
محتویات
زمان ایجاد
حجم فایل
تعداد دانلودها
یک ماهه (VIP)
پروتیوس و بسکام
پنج شنبه, 11 آبان 1396 23:40
110.3 KB
1